Смачне, насичене желе можна приготувати і з заморожених ягід. Цей спосіб особливо стати в нагоді, якщо всі запаси варення і джему закінчилися. Завдяки желатину в складі рецепти, вже через кілька годин, можна насолодитися апетитним желе з чорної смородини!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- чорна Смородина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Желатин харчовий – 15 гр.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
Готувати желе з замороженої чорної смородини з желатином легко! Розморозимо ягоди, промиємо в друшляку під проточною водою. Даємо стекти вологи. Якщо у ягодах є гілочки і хвостики видаляємо їх.
Відправляємо ягоди в каструлю і зверху засипаємо їх цукром.
Заливаємо ягоди водою і ставимо на плиту. Даємо рідини закипіти, потім зменшуємо вогонь і варимо ще протягом 15 хв.
Тепер зливаємо вийшла сироп через ситечко.
Даємо трохи охолонути і засипаємо в нього желатин. Розмішуємо і чекаємо 5 хв, поки желатин набубнявіє.
Перелити рідину в банку або порційні стакани і відправляємо в холодильник на 2 години.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Чорна смородина на зиму