Смачне, насичене желе можна приготувати і з заморожених ягід. Цей спосіб особливо стати в нагоді, якщо всі запаси варення і джему закінчилися. Завдяки желатину в складі рецепти, вже через кілька годин, можна насолодитися апетитним желе з чорної смородини!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • чорна Смородина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 15 гр.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Готувати желе з замороженої чорної смородини з желатином легко! Розморозимо ягоди, промиємо в друшляку під проточною водою. Даємо стекти вологи. Якщо у ягодах є гілочки і хвостики видаляємо їх.

Відправляємо ягоди в каструлю і зверху засипаємо їх цукром.

Заливаємо ягоди водою і ставимо на плиту. Даємо рідини закипіти, потім зменшуємо вогонь і варимо ще протягом 15 хв.

Тепер зливаємо вийшла сироп через ситечко.

Даємо трохи охолонути і засипаємо в нього желатин. Розмішуємо і чекаємо 5 хв, поки желатин набубнявіє.

Перелити рідину в банку або порційні стакани і відправляємо в холодильник на 2 години.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Чорна смородина на зиму