Таке блюдо оцінять люди, які з різних причин не вживають в їжу м’ясо. Жульєн готується на основі соусу з борошна, масла і молока. Він виходить не таким жирним, як на вершках. Смажені шампіньйони задають смак всьому блюду.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Печериці свіжі – 0,5 кг
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Сир Пармезан – 170 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Борошно пшеничне – 75 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 30 мл
- Масло вершкове – 75 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати жульєн без м’яса, гриби помити, викласти на паперовий рушник і дати обсохнути. Порізати їх соломкою або невеликими кубиками.
Головку цибулі почистити від лушпиння, помити і нарізати тонкими півкільцями.
Твердий сир типу пармезану потерти на крупній тертці.
Подрібнені гриби, висипати в сковороду. Додати рослинне масло, обсмажити на ньому печериці. Всипати цибулю, додати сіль з перцем, всипати приправу. Готувати, поки цибуля не стане прозорим.
Розтопити вершкове масло, додати до нього борошно і влити тепле молоко. Пробити суміш збити міксером або віночком до повного об’єднання. Влити вийшов соус в сковороду, готувати жульєн 10 хв. на повільному вогні.
Натертим сиром рівномірно посипати блюдо, накрити кришкою і готувати ще 3 хв
Подавати страву відразу, розклавши його по тарілках.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром на сковороді Жульєн з грибами класичний Жульєн з печериць Жульєн класичний