Жульєн – це страва французької кухні, що складається з обов’язкових інгредієнтів, таких як гриби, цибулю соус і апетитна сирна скоринка. В даний час існує безліч варіантів приготування жульєна: у нього кладуть курку або інше м’ясо, морепродукти і овочі. Замість класичного соусу Бешамель використовують молоко, вершки і сметану. Сьогодні ми приготуємо наш варіант цього чудового блюда. Запрошуємо і вас приєднатися до приготування та оцінити нашу страву на смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 400 гр.
- Печериці свіжі – 10 – 12 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 5 – 6 ст. л.
- Сметана – 200 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєна на молоці. Гриби чистимо від шкірки, підрізаємо кінчики ніжок, промиваємо і шаткуємо скибочками. Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо, поки не випарується волога.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Додаємо його в сковороду до грибів і обсмажуємо до золотистого кольору.
Куряче філе промиваємо під проточною водою, даємо трохи обсохнути і ріжемо дрібними кубиками. Викладаємо його на розігріту сковороду з вершковим маслом, додаємо сіль і одну столову ложку борошна. Добре перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору.
В сковороду до курки перекладаємо обсмажені гриби з цибулею, додаємо сметану, перемішуємо і чекаємо 1-2 хвилини, поки сметана почне закипати. Потім додаємо майонез і молоко. Ще раз перемішуємо і залишаємо на вогні, щоб выпарилось молоко.
Викладаємо масу у форму для запікання, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин.
Готовий жульєн дістаємо з духовки і подаємо на стіл. За бажанням жульєн можна прикрасити рубаною зеленню. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами класичний Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною