Жульєн – це улюблене багатьма блюдо, яке складається з обсмажених грибів і цибулі, запечених у вершковому соусі, приготовленому на основі сметани або вершків. Жульєн запікається в невеликих формах в духовій шафі під рум’яної сирної скоринкою. Щоб відчути приголомшливу консистенцію жульєна він подається на стіл у гарячому вигляді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білі гриби – 150 гр.
  • Сметана 15% – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування жульєна з грибів зі сметаною і сиром. Білі гриби ретельно очищаємо і промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води.

Потім нарізаємо їх невеликими шматочками і відварюємо в киплячій підсоленій воді з лавровим листом 30-40 хвилин.

Потім гриби відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями, викладаємо його у розігріту сковороду з оливковою олією і обсмажуємо 2-3 хвилини.

Потім відправляємо до цибулі гриби, обсмажуємо до золотистого кольору.

Гриби з цибулею посипаємо борошном, додаємо сіль і перець, перемішуємо і викладаємо сметану.

Жульєн ще раз добре перемішуємо і тушкуємо протягом декількох хвилин до утворення густої консистенції.

Гарячий жульєн розкладаємо по формах, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духовку запікатися при 180 градусах на 10-15 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з сметаною