Жульєн – це улюблене багатьма блюдо, яке складається з обсмажених грибів і цибулі, запечених у вершковому соусі, приготовленому на основі сметани або вершків. Жульєн запікається в невеликих формах в духовій шафі під рум’яної сирної скоринкою. Щоб відчути приголомшливу консистенцію жульєна він подається на стіл у гарячому вигляді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 150 гр.
- Сметана 15% – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєна з грибів зі сметаною і сиром. Білі гриби ретельно очищаємо і промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води.
Потім нарізаємо їх невеликими шматочками і відварюємо в киплячій підсоленій воді з лавровим листом 30-40 хвилин.
Потім гриби відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями, викладаємо його у розігріту сковороду з оливковою олією і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Потім відправляємо до цибулі гриби, обсмажуємо до золотистого кольору.
Гриби з цибулею посипаємо борошном, додаємо сіль і перець, перемішуємо і викладаємо сметану.
Жульєн ще раз добре перемішуємо і тушкуємо протягом декількох хвилин до утворення густої консистенції.
Гарячий жульєн розкладаємо по формах, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духовку запікатися при 180 градусах на 10-15 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з сметаною