Приготування жульєна з курки з грибами не відніме у вас великої кількості часу, так як всі інгредієнти не вимагають тривалої термічної обробки. Куряче філе, гриби і цибулю по черзі обсмажуємо в невеликій кількості олії, потім з’єднуємо всі інгредієнти в сковороді, тушкуємо їх до сметано-молочному соусі. Потім жульєн посипаємо сиром і даємо кілька хвилин потомитися під кришкою. Готовий жульєн посипаємо зеленню і подаємо до столу!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Зелень – 4 – 5 гілок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування жульєна на молоці з куркою і грибами на сковорідці? Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм 5-10 хвилин обсохнути від води.

Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.

Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до повного випаровування рідини.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.

Викладаємо в сковороду до грибів і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.

Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, викладаємо на обробну дошку, нарізаємо довільними шматочками і обсмажуємо до готовності на середньому вогні.

В сковороді з’єднуємо гриби, цибулю, обсмажене куряче філе, додаємо борошно, сіль і перець, перемішуємо, тонкою цівкою вводимо молоко і викладаємо сметану.

Всі ингредиенты добре перемішуємо і на середньому вогні доводимо соус до густої консистенції.

Посипаємо натертим на дрібній тертці сиром, закриваємо кришкою і залишаємо на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився.

Готовий жульєн знімаємо з вогню, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою Жульєн з печериць Жульєн з сметаною Жульєн класичний