У нас є чудовий рецепт – жульєн з картоплею на деку в духовці, запечений в ніжному сметанно-вершковому соусі з зеленню під апетитної рум’яної сирної скоринкою! Він підійде, якщо Вам терміново необхідно смачно і ситно нагодувати велику кількість гостей, а ви не знаєте, що приготувати. Для підготовки всіх інгредієнтів вам знадобиться не більше півгодини, а для запікання в духовій шафі – 40 хвилин і готовий смачний обід у вас на столі! Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Картопля – 1 кг
- філе Куряче – 4 шт.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сметана 26% – 200 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 220 гр.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Зелень – 0.5 пучків
Процес приготування:
Рецепт жульєна з картоплею на деку в духовці простий у приготуванні! Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо в проточній воді і нарізаємо тонкими скибочками. Чим тонше будуть скибочки картоплі, тим краще пропечеться жульєн.
Посипаємо їх невеликою кількістю солі і перцю і залишаємо промаринуватися на 5-10 хвилин.
Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води 3-5 хвилин.
Після чого шаткуємо гриби скибочками і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на середньому вогні до повного випаровування рідини.
Куряче філе промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо на обробну дошку.
Нарізаємо його невеликими кубиками.
Викладаємо на сковороду з рослинною олією, солимо і перчимо, тушкуємо під закритою кришкою 5-7 хвилин.
Потім в сковороду з курячим філе додаємо цибулю, обсмажуємо на середньому вогні до прозорості, після чого викладаємо гриби. Перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини.
Потім посипаємо інгредієнти борошном, ще раз перемішуємо і додаємо вершки і сметану. На невеликому вогні тушкуємо жульєн протягом 3-4 хвилин, щоб соус загус, і знімаємо з вогню.
Деко застеляємо пекарським папером або силіконовим килимком.
Викладаємо на неї картоплю, рівномірно розподіляючи його по ширині всього листа.
Далі на картоплю викладаємо жульєн і посипаємо рубаною зеленню. За необхідності солимо і перчимо, посипаємо спеціями.
Зверху страву рясно посипаємо натертим на крупній тертці сиром і ставимо запікатися в духовку при 180 градусах на 40-45 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з картоплею Жульєн з картоплею, куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою, грибами і сметаною Жульєн з печериць