Жульєн з креветками – ще один варіант приготування улюбленої страви. Для його приготування можна використовувати заморожені або свіжі креветки або філе, а також морепродукти і кожного разу ви будете приємно здивовані новим смаком, здавалося б, такого знайомого страви. Креветки відмінно поєднуються з вершковим соусом, в якому запікається жульєн і рум’яної сирної скоринкою, яка завершує блюдо і надає йому дуже апетитний вигляд.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сир Пармезан – 70 – 80 гр.
- Вершки 20% – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати жульєн з креветками і вершками? Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді з лавровим листом і чорним перцем горошком. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Після того, як креветки охолонуть – чистимо їх від панцира.
В суху розігріту сковороду насипати борошно і обсмажуємо її на повільному вогні до золотистого кольору. Потім в сковороду додаємо шматочок вершкового масла і розпускаємо його на повільному вогні.
Потім тонкою цівкою порціями в сковороду наливаємо вершки, постійно помішуючи соус, щоб не було грудочок, солимо, перчимо і знімаємо з вогню.
У форми для запікання викладаємо креветки, поливаємо їх гарячим соусом і посипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на 10-12 хвилин, щоб сир розплавився і рум’яною скоринкою покрився.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, прикрашаємо креветками, зеленню і часточкою лимона і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн без грибів Жульєн в кокотницях