Жульєн – це завжди виграшний варіант страви, тому що поєднання його інгредієнтів є ідеальним. Особливість цього рецепту в тому, що компоненти для жульєна будуть обсмажуватися окремо, тим самим даючи курячому філе підрум’янитися, а волозі випаруватися з печериць. Приготувати це блюдо, не використовуючи духовку, дуже просто!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Вершки – 300 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати жульєн без духовки легко! Печериці промиваємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.

Куряче філе також промиваємо, обсушуємо паперовим рушником.

Потім нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо окремо від грибів.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Відправляємо його обсмажуватися на розігріту сковороду з рослинним маслом.

З’єднуємо в одній сковороді всі обсмажені інгредієнти – цибуля, куряче філе і гриби. Підсолюємо і приправляємо меленим перцем.

Приготуємо соус. На окремій сковороді обсмажуємо борошно, потім вливаємо вершки і додаємо сметану. Перемішуємо. В самому кінці приправляємо сіллю і перцем.

Додаємо приготований соус в сковороду з основними інгредієнтами і тушкуємо 15 хвилин.

В самому кінці натираємо сир і посипаємо їм страву. Тримаємо на вогні ще пару хвилин. Вимикаємо газ. Смачний і апетитний жульєн, приготований без використання духовки, готовий до вживання!

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з куркою і грибами на сковорідці Жульєн з куркою і печерицями