Жульєн з креветками – дуже смачне та вишукане блюдо, що відноситься до категорії гарячих закусок. Блюдо виходить досить ситним. Креветки, запечені під густим вершковим соусом, припадуть до смаку любителям морепродуктів. Це страва гідна найвищих похвал, так як воно здатне подарувати гостям справжнє гастрономічне задоволення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Креветки свіжі – 800 гр.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування жульєна з креветками? Підготуємо основний інгредієнт: креветки. У більшості випадків заморожені креветки продаються вже звареними, тому їх досить розморозити і очистити. Для цього залийте морепродукт окропом на 5-10 хвилин.

Після цього креветки слід повністю очистити від панцирів і голів.

З ріпчастої цибулі знімаємо піну, промиваємо під проточною водою і потім дрібно нарізаємо.

Ставимо сковороду на вогонь, кладемо в неї 20 грам вершкового масла, потім сюди ж додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо його до прозорості протягом 6-8 хвилин.

Далі креветки пересипаємо обсмажену цибулю, приправляємо інгредієнти сіллю і перцем, потім перемішуємо.

Твердий сир подрібнюємо, натерши його на крупній тертці. Духова шафа ставимо прогріватися до температури 180 градусів.

Переходимо до приготування соусу бешамель. Решту вершкового масла розтоплюємо в каструлі і прогріваємо протягом пари хвилин. Після цього додаємо до маслу пшеничне борошно і обсмажуємо її, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин.

Далі в каструлю, не перестаючи помішувати, поступово вливаємо молоко. Коли соус закипить, додаємо в нього сіль, перець і мускатний горіх. Продовжуємо варити соус ще приблизно 5 хвилин. Соус повинен загуснути.

Порційні форми для випікання наповнюємо креветками з обсмаженою цибулею.

Далі затоках креветки приготованим соусом бешамель і зверху присипаємо блюдо тертим сиром.

В гарячий духовий шафа поміщаємо страву на 15 хвилин. За цей час сир підрум’яниться і розплавиться.

Подавайте жульєн з креветками до столу в гарячому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Жульєн Жульєн без грибів