Ситний жульєн з грибами і куркою підходить як для урочистих приводів, так і для звичайних сімейних обідів. Використання лисичок зробить закуску ароматною і оригінальною за смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 350 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати жульєн з лисичками і куркою легко! Лисички перебираємо, ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк.

Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану цибулю 2-3 хвилини.

Підготуємо гриби до смаження. Цибуля на час дістаємо з сковороди. Дрібні лисички залишаємо цілими, великі – нарізаємо.

Викладаємо лисички в сковороду. Готуємо до випаровування рідини і 3-5 хвилин після.

Куряче філе нарізаємо на невеликі кубики.

Додаємо філе до лисичкам. Тепер піджарку можна посолити і поперчити.

Смажимо продукти до готовності, постійно перемішуючи.

Додаємо обсмажені цибулю, перемішуємо і знімаємо з вогню.

В окремій глибокій мисці збиваємо яйце.

До яйця додаємо сметану, а також сіль і перець за смаком. Збиваємо.

Вміст сковороди перекладаємо у форму, придатну для випікання.

Рівномірно заливаємо блюдо заправкою з яйця і сметани.

Сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо їм наше блюдо і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Готовий жульєн дістаємо з духовки. Закуску можна прикрасити свіжою зеленню. Подавати до столу допустимо як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з сметаною