Гаряча закуска з м’ясом, грибами і овочами у вершковому соусі готуватися не складно. Жульєн можна зробити і в кокотницях або горщиках. А цей варіант для великої компанії на деку.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 1 кг
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Вершки 10% – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці, гриби очистіть, помийте і наріжте кубиками. Курячу грудку відварити до готовності.

З лука зніміть шкірку, промийте і наріжте соломкою. Прогрійте сковороду з маслом і обсмажте гриби 10 хвилин, перемішуючи періодами. Додайте до грибів цибулю, посоліть і поперчіть і смажте ще 10 хвилин.

грудку Наріжте невеликими кубиками і покладіть до засмажки, коли гриби стануть золотистими.

Вершки вилийте в миску, до них борошно просійте і змішайте міксером.

Перелийте соус в сковороду і готуйте соус на малому вогні, постійно заважаючи до загустіння.

Вилийте соус до м’яса з грибами, перемішайте і тушкуйте 7 хвилин.

Деко змастіть маслом і покладіть в нього зажарку, розподіляючи рівномірно по всій площі. Сир натріть на крупній тертці і розкладіть по поверхні. Поставте в прогріту до 190 градусів духовку і запікайте жульєн 30 хвилин.

Дістаньте деко і розріжте на порційні квадрати.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печерицями та сиром