Гаряча закуска з м’ясом, грибами і овочами у вершковому соусі готуватися не складно. Жульєн можна зробити і в кокотницях або горщиках. А цей варіант для великої компанії на деку.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці свіжі – 1 кг
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Вершки 10% – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці, гриби очистіть, помийте і наріжте кубиками. Курячу грудку відварити до готовності.
З лука зніміть шкірку, промийте і наріжте соломкою. Прогрійте сковороду з маслом і обсмажте гриби 10 хвилин, перемішуючи періодами. Додайте до грибів цибулю, посоліть і поперчіть і смажте ще 10 хвилин.
грудку Наріжте невеликими кубиками і покладіть до засмажки, коли гриби стануть золотистими.
Вершки вилийте в миску, до них борошно просійте і змішайте міксером.
Перелийте соус в сковороду і готуйте соус на малому вогні, постійно заважаючи до загустіння.
Вилийте соус до м’яса з грибами, перемішайте і тушкуйте 7 хвилин.
Деко змастіть маслом і покладіть в нього зажарку, розподіляючи рівномірно по всій площі. Сир натріть на крупній тертці і розкладіть по поверхні. Поставте в прогріту до 190 градусів духовку і запікайте жульєн 30 хвилин.
Дістаньте деко і розріжте на порційні квадрати.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печерицями та сиром