Нескладне в приготуванні, але дуже смачна страва французької кухні – жульєн, давно полюбилося нам і грунтовно увійшло в наш повсякденний гастрономічний асортимент. Пропонуємо вашій увазі простий і швидкий рецепт приготування жульєна в сковороді, який буде нічим не гірше, ніж той, що запікається в духовій шафі класичним способом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 40 – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сир – 150 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Вершки – 240 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці просто! Куряче філе промийте, обсушити, дрібно наріжте. Обсмажте на розпеченому маслі з усіх боків.
Цибулю наріжте дрібно, його потрібно підсмажити на іншій сковорідці, потім до нього викладіть гриби і підсмажте всі разом пару хвилин, так як печериці смажаться дуже швидко. Лісові гриби повинні бути зварені заздалегідь, якщо ви будете використовувати їх замість печериць.
Курятину дрібно наріжте, додайте в сковорідку до цибулі і грибів, приправте сіллю і перцем за смаком. Вершки перемішати з борошном, додайте в сковороду, все розмішайте. Додайте масло вершкове і тушкуйте під кришкою кілька хвилин всі разом.
Далі сир натріть на тертці, викладіть товстим шаром на сковорідку, тушкуйте під кришкою жульєн, поки сир не розплавиться повністю. Вогонь – повільний, щоб низ жульєна не пригорів.
Подавайте ваш ароматний і апетитний жульєн з курятиною і грибами до столу гарячим.
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами на сковорідці Жульєн з печерицями та сиром