Нескладне в приготуванні, але дуже смачна страва французької кухні – жульєн, давно полюбилося нам і грунтовно увійшло в наш повсякденний гастрономічний асортимент. Пропонуємо вашій увазі простий і швидкий рецепт приготування жульєна в сковороді, який буде нічим не гірше, ніж той, що запікається в духовій шафі класичним способом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 40 – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вершки – 240 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці просто! Куряче філе промийте, обсушити, дрібно наріжте. Обсмажте на розпеченому маслі з усіх боків.

Цибулю наріжте дрібно, його потрібно підсмажити на іншій сковорідці, потім до нього викладіть гриби і підсмажте всі разом пару хвилин, так як печериці смажаться дуже швидко. Лісові гриби повинні бути зварені заздалегідь, якщо ви будете використовувати їх замість печериць.

Курятину дрібно наріжте, додайте в сковорідку до цибулі і грибів, приправте сіллю і перцем за смаком. Вершки перемішати з борошном, додайте в сковороду, все розмішайте. Додайте масло вершкове і тушкуйте під кришкою кілька хвилин всі разом.

Далі сир натріть на тертці, викладіть товстим шаром на сковорідку, тушкуйте під кришкою жульєн, поки сир не розплавиться повністю. Вогонь – повільний, щоб низ жульєна не пригорів.

Подавайте ваш ароматний і апетитний жульєн з курятиною і грибами до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами на сковорідці Жульєн з печерицями та сиром