Якщо у вас під рукою немає кокотниць або форм для приготування жульєна – це не привід відмовляти собі в приготуванні цього чудового блюда! Пропонуємо вам відмінний варіант приготування жульєна в сковороді. Якщо у вас є сковорідка зі зйомною ручкою – у вас буде можливість на останньому етапі приготування поставити жульєн в духову шафу на кілька хвилин для того, щоб він покрився апетитною рум’яною скоринкою.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Сметана 15% – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування жульєна з куркою і грибами, сиром і вершками на сковороді. Цибулю і часник чистимо і промиваємо. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, часник – тонкими скибочками. Викладаємо цибулю і часник у розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

Печериці промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім печериці нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в сковороду до цибулі і часнику. Обсмажуємо до повного випаровування рідини.

Куряче філе промиваємо в проточній воді, укладаємо в каструлю і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім філе виймаємо з каструлі і даємо йому охолонути. Остигле філе нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в сковороду до цибулі, часнику і грибів. Обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні.

Потім на обсмажену курку з грибами і цибулею насипаємо борошно, солимо і перчимо і додаємо сметану. Всі інгредієнти добре перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до отримання густої консистенції.

Жульєн посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Якщо ручка на вашій сковороді не знімна – можна прикрити сковороду кришкою і потомити жульєн 3-4 хвилини, щоб сир розплавився. Якщо ж ручка знімається – можна поставити жульєн в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин, щоб сир покрився красивою рум’яною скоринкою. Готовий жульєн у гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною