Сьогодні ми з вами приготуємо смачний і ніжний жульєн з куркою і грибами з вершками в горщиках. Для приготування соусу ми будемо використовувати вершки, тому жульєн буде мати ніжну консистенцію і вершковий смак. Подача жульєна в горщиках – це відмінний варіант порційного гарячого блюда, яке завжди буде видивитися ефектно і святково.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Вершки 26% або Вершки 20% – 300 – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати жульєн з куркою і грибами з вершками в горщиках просто! Куряче філе промиваємо в проточній воді, видаляємо плівки і укладаємо в каструлю. Додаємо воду, ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння.

Потім вогонь зменшуємо і відварюємо філе до готовності 20-25 хвилин.

Готове філе виймаємо з каструлі і викладаємо на обробну дошку, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб філе охололо.

Потім філе нарізаємо дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Печериці промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути 5-10 хвилин.

Потім печериці нарізаємо дрібними кубиками.

У розігріту сковороду з олією викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору, потім у цибулю додаємо нарізані гриби, перемішуємо і обсмажуємо до випаровування рідини.

Після чого в сковороду додаємо куряче філе, сіль і перець, перемішуємо і знімаємо з вогню.

В суху розігріту сковороду насипати борошно і на середньому вогні обсмажуємо до золотистого кольору.

Потім у сковороду наливаємо вершки, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Після чого додаємо куряче філе з цибулею і грибами. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Жульєн викладаємо в горщики, наповнюючи їх до самого верху, після чого посипаємо його натертим на дрібній тертці сиром.

Ставимо горщики в духовку на решітку і запікаємо жульєн при 180 градусах 15-18 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо їх духової шафи і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний