Жульєн з лісовими грибами під сирною скоринкою виходить дуже ароматним. Не встигнете дістати страву з духовки, а його аромат розлетиться по всій кухні. Жульєн зазвичай готується порційно, для цих цілей підійдуть кокотниці, глиняні горщики, силіконові формочки або будь-які інші схожі кухонні пристосування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Підберезники свіжі або Підосичники свіжі – 6 – 7 шт.
  • Масло вершкове – 50 – 70 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн з лісових грибів, гриби помийте, наріжте тонкими пластинками. Смажте гриби до готовності на вершковому маслі, постійно помішуючи. У процесі смаження посоліть і приправте за смаком.

На іншій сковороді приготуйте соус. Обсмажте дві столові ложки борошна до золотистого кольору, покладіть на сковорідку вершкове масло, розтопити його і змішайте з борошном до однорідної маси, стежте за тим, щоб вона не підгоріла. Потім не поспішаючи влийте молоко, посоліть і приправте за смаком. Варіть соус, постійно помішуючи, поки він не загусне.

В порційні форми розкладіть гриби, залийте їх соусом і посипте зверху тертим сиром.

Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. За цей час гриби вберуть соус, а сир розплавиться і покриється золотистою скоринкою і ваше блюдо придбає дуже апетитний вигляд і аромат.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами класичний Як приготувати підберезники - рецепти