Шанувальники французької кухні, навряд чи зможуть залишитися байдужими, хоча б раз спробувавши жульєн з мідіями. Для приготування цієї страви в домашніх умовах вам не потрібні особливі кулінарні навички. Крім того, жульєн з мідіями можна приготувати всього лише за сорок хвилин.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Печериці свіжі – 130 гр.
- заморожені Мідії очищені – 130 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Вершки – 40 гр.
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Вода – 40 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати жульєн з мідіями? Для початку необхідно розморозити мідії.
Потім обсмажуємо на сковорідці з додаванням невеликої кількості оливкової олії. Зайва рідина, яка міститься в мідіях, повинна випаруватися.
Вимиті печериці нарізаємо слайсами.
Потім відправляємо на сковорідку обсмажуватися.
Займемося приготуванням соусу «Бешамель». На суху сковорідку кладемо шматочок вершкового масла. Коли масло розтане, висипаємо туди півтори столові ложки борошна і обсмажуємо її, не забуваючи постійно помішувати.
Розводимо вершки з водою, після чого заливаємо отриману суміш на сковорідку з борошном. Постійно помішуємо до загустіння маси.
Розкладаємо мідії в невеликі горщики.
Поверх мідій викладаємо гриби.
Все заливаємо зверху соусом і посипаємо сиром, натертим на середній тертці.
Відправляємо горщики в духову шафу, розігрітий до двохсот градусів на п’ятнадцять хвилин.
Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром