Жульєн – відоме блюдо французької кухні, завоювали мільйони сердець по всьому світу. Незвичайний смачний жульєн можна приготувати з морепродуктів, спеціально для тих, хто любить середземноморську кухню і ніжні поєднання морських продуктів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Морський коктейль – 1 пакет
- Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки – 500 мл
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєна з морепродуктів. Морський коктейль в замороженому вигляді відправте в киплячу підсолену воду, швидко обсмажте в оливковій олії, щоб морепродукти не стали нагадувати гуму і не переварилися. Викладіть їх в кокотниці або одну форму для готування.
Для приготування соусу бешамель обсмажте на сухій сковороді борошно, часто перевертаючи і перемішуючи її.
Додайте до борошна вершкове масло.
Перемішуйте інгредієнти до тих ор, поки масло повністю не розтане і не з’єднається з борошном.
Поступово вливайте в соус вершки, перемішуючи його. Додайте перець, сіль, мускатний горіх – так соус стане більш ароматним і смачним.
Вміст форми для запікання акуратно залийте гарячим соусом.
На тертці натріть сир, посипте їм блюдо і відправте жульєн в духовку при 200 градусах.
Готовий жульєн з рум’яною скоринкою дістаньте з духовки і відразу подавайте до столу!
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн без грибів