Для приготування класичної версії цього популярного в нашій країні страви традиційно використовують свіжі шампіньйони. Крім того, часто готують жульєн з додаванням сметани або вершків. Але оскільки ми представили вам саме класичний рецепт, замість вищевказаних інгредієнтів ми будемо використовувати соус «Бешамель».
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати жульєн з сиром і грибами класичний? Печериці необхідно ретельно промити і нарізати слайсами. Цибулину очистити і подрібнюємо, сир натираємо на тертці. Потім нарізані печериці та цибулю, відправляємо на сковорідку тушкуватися.
Тим часом займемося приготуванням соусу. На розігріту сковорідку кладемо 50 грамів вершкового масла і чекаємо, поки воно повністю не розтане.
Потім до розтопленого масла всипаємо борошно пшеничне. Не забувайте постійно помішувати отриману суміш.
Поступово вводимо в борошняну масу молоко, постійно перемішуючи. Через кілька хвилин додайте туди мелений мускатний горіх.
Готовий соус по консистенції має нагадувати згущене молоко.
В невеликі горщики розкладаємо тушковані з цибулею гриби, невелику кількість сиру. Все перемішуємо прямо в горщику.
Потім все заливаємо соусом і посипаємо зверху тертим сиром.
Відправляємо наші горщики в духовку і запікаємо їх вміст при температурі 180 градусів протягом п’ятнадцяти хвилин. Подається це блюдо гарячим.
Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами класичний Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний