Рецепт жульєна з куркою, грибами та вершками, який я вам пропоную приготувати, виходить ніжним і вершковим. Ароматні гриби і ніжне куряче м’ясо чудово поєднується з соусом, приготованим на основі вершків.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Вершки 15% – 1 ст.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Мускатний горіх – 0.33 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати жульєн з куркою і грибами з вершками? Підготуйте необхідні продукти для жульєна.

Куряче філе промийте під проточною водою. Помістіть в ємність з кефіром, поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години, краще всього зробити це з вечора і залишити маринуватися на ніч.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте гострим ножем. На добре розігріту сковороду викладіть половину вершкового масла і подрібнену цибулю, обсмажте на повільному вогні до прозорості.

Печериці промийте і просушіть, очистіть і наріжте середнім кубиком. Викладіть нарізані гриби в сковороду до цибулі і обсмажте до повного випаровування соку. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Зніміть з вогню і перекладіть на тарілку.

Замариноване куряче м’ясо обсушіть і наріжте середніми кубиками, обсмажте на добре розігрітій сковороді до рум’яної скоринки, посоліть і поперчіть. Викладіть до обсмажених грибів.

Вершкове масло викладіть на розігріту сковороду і розтопіть, додайте борошно пшеничне і обсмажте, постійно помішуючи, до кремового кольору.

Поступово влийте вершки, посоліть і поперчіть, додайте мускатний горіх за смаком. Перемішайте і доведіть до кипіння. Увімкніть духовку для розігріву.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Підготовлені кокотниці заповніть начинкою.

Полийте соусом, а зверху присипте натертим сиром.

Кокотниці помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Сир розплавиться і підрум’яниться.

Гарячий жульєн подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний