Щоб житні грінки були нежирними, хрусткими зовні і всередині м’якими, готують їх в духовці. Хрусткий смак в основному визначається температурою духовки, її можете вибрати по своєму смаку. Запікають грінки в діапазоні 140°-200°С. Правильно виконавши технологію процесу, ви отримаєте просте і смачне блюдо для сніданку, і як доповнення до супу або салату. Використовувати для грінок бажано полежавший хліб. Такі грінки часто подають зі сметанним соусом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Житній хліб – 1 шт.
- Часник – 2 головки
- Сметана – 2 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 0.5 пучків
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування житніх грінки з часником в духовці? Буханець чорного хліба наріжте гострим ножем на скибочки товщиною в палець.
Почистіть 2 головки часнику. Кілька зубків залиште, а решту подрібніть на землянку і перекладіть в окрему чашку. До часниковою масою налийте трохи олії, насипте сіль і ложечкою перемішайте.
На кожен хлібний скибочку нанесіть шар подрібненого часнику і зверху трохи посоліть.
Таким чином намажте всі скибочки, складіть їх стопкою один на одного, щоб хліб добре просочився ароматом часнику. Хліб з часником залиште на 15-20 хвилин.
За цей час приготуйте соус до грінок. В окремий посуд покладіть по дві столові ложки майонезу і сметани, додайте дрібно нашатковану зелений кріп і перемішайте.
Потім з хлібних скибочок струсіть часник і наріжте їх на довгасті шматочки.
Деко застеліть шматочком пекарської папери. Шматочки хліба викладіть на деко і пензликом нанесіть на них трохи рослинного масла.
Духовку розігрійте до 200°С і помістіть в неї грінки на 10 хвилин. Після закінчення цього часу грінки переверніть на інший бік і запікайте ще 10 хвилин. Спечені в духовці часникові грінки з житнього хліба перекладіть в красиву тарілку і подайте до столу з приготовленим соусом.
Приємного апетиту!
Грінки в духовці Грінки до пива Грінки з хліба Грінки з чорного хліба з часником в духовці Часникові грінки як в ресторані