Житній хліб не тільки смачний і ароматний, але і дуже корисний. Спекти його можна в домашніх умовах, краще всього в хлібопічці. По цьому рецепту хліб вийде м’який, пористий, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 400 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Житнє обдирне борошно – 160 гр.
- Солод житній ферментований – 15 гр.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Сіль – 10 гр.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 7 гр.
Процес приготування:
Готувати житній хліб на 750 грам в хлібопічці легко! Влийте воду кімнатної температури в відерце хлібопічки.
Потім додайте цукор, сіль і рослинне масло.
Далі всипте просіяне борошно.
Додайте ферментований солод, він додасть хліба житнього запах і красивий темний колір.
Останніми додайте дріжджі і розпушувач для тіста. Помістіть відерце в хлібопічку і виберіть програму «Житній хліб», вага 750 грам, колір скоринки середній.
В процесі замісу тіста слідкуйте за тим, щоб тісто не вийшло надто сухим і неоднорідним.
При необхідності можна додати більше борошна або води. Правильне тісто має бути м’яким, однорідним і блискучим.
Готовий хліб має красиву золотисту скоринку і приємний аромат. Перед тим, як нарізати його, остудіть.
Приємного апетиту!
Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці