Ткемалі прийнято готувати з нестиглих або кислуватих злив. Плоди, пропущені через м’ясорубку, перетворюються в ніжний і апетитний соус. Оригінальну заправку можна подавати до м’яса або риби.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати зі слив ткемалі через м’ясорубку? Сливи перебираємо і промиваємо, відварюємо в киплячій воді протягом 10 хвилин. Потім охолоджуємо і акуратно виймаємо кісточки.

Нарізаємо солодкі перці і чилі. Відварені сливи разом з перцем пропускаємо через м’ясорубку.

Отриману кашку кладемо в каструлю, додаємо сіль, цукор, спеції і подрібнений часник. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 30 хвилин. Постійно перемішуємо соус. Після готовності знімаємо з плити.

Готове ткемалі можна розливати по банках. Подавати до столу сливовий соус слід в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Сливи на зиму