М’якоть зубатки досить водяниста, однак це не привід не готувати її на мангалі. Риба частково втрачає вологу на решітці і все одно залишається дуже соковитою. Замаринуем її попередньо в спеціях і винному оцті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Зубатка – 2 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Оцет винний червоний – 150 – 250 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати зубатку на мангалі на решітці. Рибу промиваємо, видаляємо нутрощі, голову зрізаємо. Розбираємо тушку на філе, хребет витягуємо, шкіру залишаємо. Отримані пласти м’якоті добре обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на середнього розміру шматки.
Поміщаємо шматки риби на робочу поверхню і обсипаємо з усіх сторін сіллю, чорним меленим перцем і італійськими травами. Добре розподіляємо спеції по поверхні риби руками.
Укладаємо рибу в глибоку миску і заливаємо винним оцтом. Закриваємо кришкою, притискаємо чим-небудь важким і залишаємо промаринуватися на два-три години.
Готуємо мангал. Відкритого полум’я не повинно, залишаємо тільки тліюче вугілля.
Викладаємо рибу на злегка змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал. Періодично перевертаємо решітку і готуємо рибу протягом орієнтовно двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.
Готову зубатку знімаємо з мангалу і відразу подаємо на стіл, поки риба гаряча і соковита. Додатково можна подати лимон, свіжу зелень, овочі, варену картоплю.
Приємного апетиту!
Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби