Для любителів абрикосових заготовок і тих господинь, які обмежені часом, є хороший рецепт абрикосового варення без варіння. Воно готується за 2,5–3 години і без особливих зусиль. Принцип приготування – 3-кратне витримування абрикосів у гарячому цукровому сиропі за 10 хвилин. До такого варення додається лимонна кислота. Зберігають варення без варіння тільки в холодному місці. Цей спосіб зручний для заготівлі великої кількості абрикосів, і варення виходить не тільки смачним, але і красивим.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Абрикоси (без кісточок) – 5.5 кг
  • Цукор-пісок – 3.5 кг
  • Вода – 750 мл
  • Лимонна кислота – 10 гр.

Процес приготування:

Як приготувати абрикосове варення без варіння ягід? Абрикоси для цієї заготовки переберіть, видаляючи пошкоджені і перестиглі екземпляри. Потім їх ретельно промийте проточною водою, гострим ножем, щоб плоди не придушити, розріжте їх навпіл і видаліть кісточку. Підготовлені абрикоси укладете в глибоку посуд.

Для варіння сиропу насипте в каструлю розраховане кількість цукру, влийте чисту воду і насипте лимонну кислоту у вказаній в рецепті пропорції, інакше варення може бути кислим.

Каструлю поставте на плиту і при постійному помішуванні доведіть сироп до кипіння. Потім сироп проваріть протягом 15 хвилин на маленькому вогні. За цей час цукор повинен повністю розчинитися.

Звареним гарячим сиропом залийте абрикосові половинки і залиште їх на 10 хвилин для настоювання.

Після закінчення цього часу, сироп з абрикосів через друшляк або сито злийте в ту ж каструлю і проварити на невеликому вогні ще протягом 10 хвилин. Процедуру варіння сиропу, з 10-хвилинним настоюванням абрикосів, потрібно зробити 3 рази.

Затоку абрикоси в третій раз, залиште їх в сиропі на 25 хвилин. Плоди не перемішуйте, інакше може порушитися їх цілісність, і якщо треба, то каструлю кілька разів просто поверніть з боку в бік, щоб половинки абрикосів були покриті сиропом повністю.

Після закінчення часу останнього настоювання, абрикосове варення без варіння, розлийте по стерильним баночках і герметично закупорьте. Потім баночки поставте на кришки, остудіть під теплим пледом і перенесіть на зберігання в холодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму