Абрикос – дивовижний плід, якому вдається зберегти всі свої корисні властивості, незважаючи на термічну обробку. Взимку, нам усім дуже не вистачає вітамінів і багатьох мікроелементів, які влітку запросто можна заповнити, зірвавши з дерева той чи інший плід. Тому пропоную приготувати ароматне варення з абрикосів, яка в зимову холоднечу, допоможе згадати про літо!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати абрикосове варення, перекручене через м’ясорубку на зиму? Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Нарізані плоди пропускаємо через м’ясорубку. Як правило, одного разу достатньо, але якщо ви хочете отримати пюреобразную консистенцію, то процедуру варто повторити 2-3 рази.
В отриману масу висипаємо 1 кілограм цукру і перемішуємо до однорідності. Можна додати менше, при додаванні – пробуйте на смак.
Далі ставимо на плиту і варимо на повільному вогні близько 6-7 хвилин. Образовывающуюся піну слід вчасно знімати за допомогою шумівки.
Готове варення розкладаємо по чистим стерильним банкам і закатуємо. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джеми