Абрикосовий джем в хлібопічці простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! У багатьох хлібопічках є режим “Джем”, однак мало хто ним користувався. Пропонуємо освоїти цей режим і заодно порадувати себе і свою сім’ю густим, соковитим і неймовірно смачним абрикосовим джемом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати абрикосовий джем в хлібопічці, підготуємо абрикоси. Приберемо з них випадково потрапили гілочки або листя, позбавимося від гнилих фруктів.
У теплій воді замочуємо абрикоси, промиваємо, потім зливаємо воду.
Абрикоси розрізаємо на 2 половинки, витягаємо кісточку.
Таким чином перебираємо всі фрукти.
спочатку Готуємо ¼ частина всього цукру.
Цю частину цукру всипаємо до абрикосам.
Акуратно перемішуємо абрикоси з цукром, не пошкоджуючи фрукти.
Потім всипаємо в абрикоси цукор, що залишився.
Цукор повинен покривати фрукти.
Накриваємо каструлю з абрикосами кришкою, залишаємо на кілька годин, щоб фрукти пустили сік.
Коли абрикоси пустили сік, акуратно перелити все в чашу хлібопічку. Готуємо в режимі «Джем», не закриваючи кришку і періодично знімаючи піну. Коли варення закипить, вимикаємо хлібопічку, залишаємо наше майбутнє ласощі на 4 години для відстоювання.
Потім знову включаємо хлібопічку з повидлом, варимо близько години, знімаючи піну. У самому кінці додаємо оцет, ретельно все перемішуємо.
Джем розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо, ставимо у тепле місце для настоювання. Після переставляємо в холодильник або інше холодне місце. Смакота!
Абрикоси на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми