Незважаючи на те, що в компоті сливи, він виходить неймовірно освіжаючим і ароматним, скликаючи всіх на свій запах. А безсумнівна перевага даної заготовки – мінімальна кількість цукру, адже ніщо не може зрівнятися з природного солодкістю сливи.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Зливу жовта – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 350 мл
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з жовтої сливи з кісточками в 3-х літровій банці на зиму, жовті сливи як можна краще промиваємо і за необхідності замочуємо. Потім розкладаємо їх на рівній поверхні, щоб вони трохи, просушилися.

Підготовлені сливи викладаємо на дно стерилізованих банок. Можна брати будь-яку кількість злив.

Для приготування сиропу, в якому будуть знаходитися сливи, з’єднуємо воду з цукром і відправляємо рідина на вогонь. Доводимо все до стану кипіння.

Потім наповнюємо банки цукровим сиропом і, прикривши кришкою, виставляємо на дно каструлі, наповненою теплою водою. Також для комфортної стерилізації застеляємо дно рушником і тримаємо компот на вогні приблизно 15 хвилин.

Простерилизованный компот дістаємо з каструлі і міцно закручуємо кришками. Перед відправкою на зберігання, банки перевертаємо і остуджуємо.

Приємного вам апетиту!

Компот із слив з кісточками Компот із слив на 3 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти Сливи на зиму