Абрикосове варення, приготоване без варіння, відрізняє цілісність плодів, що робить варення красивим і ароматним. Таке варення буде не тільки смачним десертом, але і доповнить вашу домашню випічку. Принцип приготування нескладний: абрикоси витримуються в цукровому сиропі з 2-кратним його кип’ятінням. Таку заготовку зберігають тільки в холодному місці.
Інгредієнти: на 0.25 л.
- Абрикоси – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Як приготувати абрикоси без варіння з цукром на зиму? Спочатку відміряємо у вказаній в рецепті, співвідношенні абрикосів і цукру, з розрахунком на обсяг вашої заготовки.
В окремий посуд насипаємо розраховане кількість цукру і наливають чисту воду.
Посуд ставимо на середній вогонь і при безперервному помішуванні, щоб цукор розчинився повністю, доводимо сироп до активного кипіння і кип’ятимо його 2-3 хвилини.
промиваємо Холодною водою абрикоси, вибравши щільні і неушкоджені плоди. Потім їх поділяємо на половинки і виймаємо кісточки.
Підготовлені абрикосові половинки перекладаємо в гарячий сироп і обережно, щоб не пошкодити плоди, перемішуємо ложкою.
Абрикоси залишаємо в сиропі на 6 годин, щоб вони просочилися цукром і дали достатньо свого соку.
Після закінчення цього часу, абрикоси спеціальною ложкою виймаємо з сиропу.
Сироп повторно кип’ятимо, перекладаємо до нього абрикосові половинки і повторно залишаємо їх у сиропі на 6 годин.
Після закінчення цього часу, абрикоси дістаємо з сиропу і перекладаємо в сухі стерильні баночки. Сироп кип’ятимо ще раз і заливаємо їм абрикоси в баночках.
Баночки відразу герметично закорковуємо прокип’яченими кришками, охолоджуємо під теплим покривалом і ставимо їх на зберігання в холодне місце. Варення з абрикосів без варіння готове.
Смачних і вдалих заготовок!
Абрикоси без варіння на зиму з цукром Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів на зиму