Для приготування десерту краще всього вибирати абрикоси середнього розміру і протикати кожен плід зубочисткою або шпилькою, щоб фрукти краще вбирали сироп.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Абрикоси – 700 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Приступимо до готування абрикосів в сиропі з кісточкою без стерилізації на зиму. Спочатку підготуємо тару для майбутніх закаток. Банки і кришки повинні бути цілими, без тріщин і сколів. Їх слід спочатку очистити з допомогою харчової соди, а потім промити. Наступний етап – стерилізація. Термообробці піддаємо будь-яким зручним способом.
Переходимо до обробки абрикосів. Їх спочатку слід вимити, а потім дати їм обсохнути. Потім беремо зубочистку, шпильку або звичайну вилку і робимо невеликі проколи по всій поверхні плодів. Укладаємо абрикоси в банки.
Тепер необхідно довести до кипіння на плиті очищену воду. Її заливаємо в банки, які накриваємо кришками. Залишаємо абрикоси на 15 хвилин.
Поки десерт настоюється, готуємо наступну порцію кип’яченої води. Через 15 хвилин зливаємо настій у вільну ємність, яку ставимо на плиту. Другою порцією окропу заливаємо абрикоси.
Коли настій закипить, засипаємо в нього цукор і варимо до повного розчинення. Постійно помішуємо сироп, щоб цукор не осел і не прилип до дна каструлі. Виливаємо воду з банок в раковину і на її місце заливаємо сироп.
Закочує банки і перевертаємо їх дном вгору. Закутуємо ковдрою і чекаємо повного остигання. Потім переносимо ємності в сухе прохолодне місце і зберігати не більше року.
Приємного апетиту!
Абрикоси в сиропі без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів в сиропі на зиму Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів на зиму