Ачма з лаваша з куркою є однією з безлічі версій приготування цього смачного сирного пирога. Куряче м’ясо потрібно попередньо відварити або використовувати те, що залишилося з вечора. Додамо в ачму багато зеленої цибулі і листи змастимо сумішшю з яєць і молока. Сир достатньо взяти одного виду. Запечемо ачму з куркою в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш (тонкий) – 2 шт.
- Курка (варена) – 200 гр.
- Цибуля зелена – за смаком
- Сир (мякий) – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати ачму з лаваша з куркою легко! Заздалегідь відварене м’ясо курки відокремити від кісточки і наріжте на невеликі шматочки. Нарізане м’ясо перекладіть в окрему тарілку.
Шматок м’якого сиру подрібніть на крупну тертку. Зелена цибуля промийте, струсіть зайву вологу і дрібно його нашаткуйте. Сир і цибулю перекладіть до нарізання м’яса, і все перемішайте.
В іншій мисці добре збийте з допомогою виделки яйця з молоком. Цю суміш по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.
Форму для випічки змастіть маслом і викладіть на неї один лист лаваша. Його полийте приготованою заливкою з яєць і молока (десь 3 ст. л.) і розкладіть частину начинки. Другий аркуш лаваша розрізати кухонними ножицями на 3-4 поздовжніх шматочка. 3акусочка укладіть по черзі в форму, поливаючи заливкою і укладаючи між ними начинку.
Потім загорніть всередину краю першого аркуша і поверх його укладіть 4-й шматочок лаваша. Полийте його залишилася заливкою і посипте (за бажанням) тертим сиром.
Запікайте ачму з куркою в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Приготований смачний пиріг подайте до столу гарячим.
Приємного апетиту!
Ачма з лаваша Лінива ачма з лаваша