Грузинська аджика буває зеленого і червоного кольору. Колір приправи визначається кольором гострого перцю. У цьому рецепті вам пропонується взяти за основу гострий червоний перець. Для пом’якшення гостроти додамо трохи червоного солодкого перцю. Обов’язковим інгредієнтом грузинської аджики є подрібнені волоські горіхи, часник і спеції.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Перець чилі – 5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Часник – 1 головка
- Кріп – 1 пучок
- Приправа Хмелі-Сунелі – 5 гр.
- Коріандр – 5 гр.
- Кінза – 5 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Волоський горіх – 7 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт аджики червоної грузинської гранично простий! Спочатку підготуйте потрібну кількість інгредієнтів для приготування приправи. Помийте перці і кріп.
Потім підготуйте потрібну кількість сухих компонентів, адже без них не вийде паста масляна, а просто рідкий соус. Незмінний інгредієнт грузинської аджики – хмелі-сунелі. Всі сухі спеції можна придбати в магазині.
Очищені волоські горіхи і зерна коріандру потрібно подрібнити до стану борошна. Це обов’язкова умова грузинської аджики.
Перці наріжте на невеликі шматочки і покладіть в чашу блендера. До перцям додайте трохи оцту.
Промитий кріп наріжте і також перекладіть в чашу.
Перець з кропом подрібніть до стану пюре.
Отримане пюре перелийте в окрему мисочку.
Насипте в пюре суху кінзу, подрібнений коріандр і 2 упаковки хмелі-сунелі.
Потім насипте потрібну кількість солі і ложкою перший раз суміш добре вимішайте.
Потім додайте до цієї суміші подрібнені горіхи і часник як останні інгредієнти.
Другий раз і не менше 5 хвилин вимішуйте аджику, щоб сухі компоненти ввібрали в себе всю вологу, і аджика придбала консистенцію м’якого вершкового масла. Перекладіть приготовану аджику в суху чисту баночку, щільно закрийте і поставте в холодильник.
Їжте на здоров’я!
Аджика без варіння Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика з болгарським перцем Аджика з волоським горіхом Грузинська аджика