Аджика по-грузинськи виходить дуже гострої за рахунок того, що готується з великої кількості гіркого червоного перцю. Також у заготівлі використовується багато хмелі-сунелі, сушеного базиліка, часнику, коріандру і солі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Перець чилі – 2 кг
  • Часник – 1 кг
  • Коріандр мелений – 75 гр.
  • Сіль – 200 гр.
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 150 гр.
  • Базилік сушений – 2 ст. л.
  • Окріп – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування аджики грузинської з хмелі-сунелі смачний! Перець помити, видалити капелюшки, насіння залишити.

Часник почистити і разом з гірким перцем прокрутити через м’ясорубку.

Всипати в масу хмелі-сунелі, сіль, мелений коріандр, базилік, влити оцтову есенцію. Закип’ятити воду і влити в суміш таку кількість окропу, щоб вийшла консистенція жирної сметани. Все ретельно перемішати і накрити, залишити постояти протягом доби.

Банки з кришками помити і простерилізувати. Розкласти по підготовленим банкам грузинську аджику і закрутити кришками. Прибрати в холодильник або холодний підвал на зберігання.

Приємного апетиту!

Абхазька аджика Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика з перцю Аджика на зиму Гостра аджика Сира аджика Суха аджика