Аджика по-грузинськи виходить дуже гострої за рахунок того, що готується з великої кількості гіркого червоного перцю. Також у заготівлі використовується багато хмелі-сунелі, сушеного базиліка, часнику, коріандру і солі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Перець чилі – 2 кг
- Часник – 1 кг
- Коріандр мелений – 75 гр.
- Сіль – 200 гр.
- Оцтова есенція – 2 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 150 гр.
- Базилік сушений – 2 ст. л.
- Окріп – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування аджики грузинської з хмелі-сунелі смачний! Перець помити, видалити капелюшки, насіння залишити.
Часник почистити і разом з гірким перцем прокрутити через м’ясорубку.
Всипати в масу хмелі-сунелі, сіль, мелений коріандр, базилік, влити оцтову есенцію. Закип’ятити воду і влити в суміш таку кількість окропу, щоб вийшла консистенція жирної сметани. Все ретельно перемішати і накрити, залишити постояти протягом доби.
Банки з кришками помити і простерилізувати. Розкласти по підготовленим банкам грузинську аджику і закрутити кришками. Прибрати в холодильник або холодний підвал на зберігання.
Приємного апетиту!
Абхазька аджика Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика з перцю Аджика на зиму Гостра аджика Сира аджика Суха аджика