Ароматна пряна аджика з слив стане прекрасним доповненням для гарячих м’ясних страв. Крім того, домашню закуску можна просто намазувати на хліб. Блюдо нескладне в приготуванні і не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Слива синя – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 4 шт.
- Часник – 1 головка
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику із слив з хмелі-сунелі? Сливи промиваємо під водою, розрізаємо на половинки і звільняємо від кісточки.
Перці нарізаємо і очищаємо від насіння. Після чого їх разом зі сливами пропускаємо через м’ясорубку.
Отриману кашку перекладаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Потім додаємо подрібнений часник, цукор, сіль і хмелі-сунелі. Перемішуємо і готуємо на повільному вогні ще 25 хвилин.
За кілька хвилин до готовності вливаємо в аджику оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню. Отримане пряна страва можна розливати по стерилізованим банкам і відправляти на зберігання. Готово!
Аджика Аджика Вогник Аджика з болгарським перцем Аджика кавказька Аджика Кобра Суха аджика