Гострий і ароматний соус давно прижився в усіх країнах. Сирі томати і перець, трави, прянощі і спеції по праву дають можливість присвоїти цій закусці статус здорової їжі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Базилік свіжий – 6 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 200 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики у блендері на зиму? Вимиті помідори витріть паперовим рушником. Виріжте у них плодоніжки. У часнику видалити лушпиння і сполосніть під проточною водою.
Добре промитий перець очистіть від серцевини з насінням.
Наріжте помідори і перець великими шматками.
Завантажте овочі в блендер разом з промитими листям базиліка і подрібніть. До однорідного пюре не можна доводити, якщо залишаться дрібні шматочки – так навіть смачніше.
Перекладіть масу в миску, додайте цукор і сіль, масло і порцію оцту. Добре все перемішайте і розливайте аджику в стерильні банки. Закрийте тару капроновими кришками і відправте в холодильник на 1 годину. Після цього можете подавати закуску до столу.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика Вогник Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика Кобра Гостра аджика