Ароматна зелена аджика з двох видів перцю і зелені не вимагає варіння і теплової обробки продуктів. Овочі, перемелені в блендері, перетворюються в прекрасну гостру закуску. Настоятися аджика має 3 дні, а зберігати її слід в холодильнику.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Перець чилі (зелений) – 3 шт.
- Петрушка – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Часник – 4 головки
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати аджику в блендері без варіння. Промийте овочі та зелень, почистіть цибулю і часник.
У перцю вирізати плодоніжки з насінням.
Цибулю розріжте на кілька великих частин.
крупно Порубаєте зелень, а часточки часнику залиште цілком.
Перекладіть всі складові в блендер і подрібніть. Якщо у вас невелика чаша, перемалывайте частинами.
Сіль і цукор всипте в масу і знову перекрутіть її.
Влийте оцет і масло, оливкову або соняшникову, головне – щоб воно було без запаху і знову перемішайте.
Укладіть заготовку в сухі чисті банки і закрутіть кришками. Відправляйте її в холодильник, і через 3 дні аджика буде готова.
Приємного апетиту!
Абхазька аджика Аджика без варіння Аджика без стерилізації Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика кавказька