Я хочу запропонувати приготувати ароматну пікантну аджику з баклажанів на зиму рецепт пальчики оближеш. Тим більше осінь – чудова пора, період заготівель на зиму. Баклажани – чудовий корисний овоч, з якого можна приготувати безліч закусок.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 900 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 900 гр.
  • Помідори свіжі – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 80 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Оцет столовий 9% – 70 гр.

Процес приготування:

Готувати аджику з баклажанів на зиму рецепти просто пальчики оближеш! В металеву ємність з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії і поставте на повільний вогонь.

Тим часом гострий перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Очищений гострий перець викладіть в чашу блендера. Подрібніть до однорідної консистенції. При відсутності блендера скористайтеся м’ясорубкою або кухонним комбайном. Потім викладіть в ємність.

Помідори ретельно вимийте, розріжте на кілька частин, видаліть плодоніжку і викладіть в чашу блендера. Подрібнену масу викладіть в ємність до подрібненого гострого перцю.

Болгарський перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Подрібніть до однорідної консистенції. Потім викладіть в ємність.

Подрібнену масу викладіть в ємність до подрібненого гострого перцю і помідорів. Доведіть до кипіння і варіть близько 10 хвилин.

баклажани Вимийте, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені баклажани викладіть в чашу блендера. Подрібніть до однорідної консистенції.

Подрібнені баклажани викладіть в ємність до подрібненим овочів. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 20 хвилин під кришкою.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Очищений часник пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера або натріть на дрібній тертці. Подрібнений часник викладіть до овочевої маси.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і столового оцту. Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці.

Кришки закип’ятіть в каструлі або просто обдайте окропом.

Розкладіть гарячу аджику з баклажанів по стерильним банкам.

Добре закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном.

Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім приберіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика класична Баклажани на зиму Гостра аджика Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму