Для любителів грибів рекомендую рецепт смачної закуски з баклажанів. За смаком ніхто навіть не визначить, що «грибна» закуска виготовлена зовсім не з грибів. Зимова заготівля виходить дуже апетитною і ароматною. Такі баклажани люблять всі, обов’язково спробуйте приготувати.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Баклажан – 1,5 кг
  • Часник – 2 головки
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування баклажанів на зиму як грибочки смачний! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачної закуски з баклажанів. Ретельно вимийте баклажани і гіркий перець, а потім обсушити. Кріп ретельно промийте і струсіть зайву вологу.

Підготовлені баклажани наріжте кубиками середнього розміру або виберете спосіб нарізання овочів зручний для себе.

В глибоку каструлю налийте холодну воду, доведіть до кипіння, а потім покладіть нарізані баклажани, знову доведіть до кипіння і варіть їх приблизно 5 хвилин. Цей процес роблять для того, щоб позбутися гіркоти.

Відварені баклажани відкиньте на сито або друшляк, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і пропустіть через прес або подрібніть гострим ножем. Потім викладіть в невелику ємність. Кріп дрібно нарубіть гострим ножем і відправте до подрібненого часнику. Гіркий перець очистіть від серцевини і насіння, наріжте зручним способом і відправте в ємність. Кількість перцю відрегулюйте самостійно. Додайте сіль.

Додайте необхідну кількість рослинної олії і влийте столовий оцет. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

В глибокій ємності з’єднайте баклажани і заправку. Ретельно перемішайте закуску і залиште на деякий час. Тим часом підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Готову закуску з баклажанів розкладіть по стерильним банкам. Банки з ароматною закускою помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 20-30 хвилин в залежності від обсягу банок.

Акуратно вийміть гарячі банки з закускою і загорніть їх стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Після чого переверніть охолоджені банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму