В міру гостра аджика з баклажанів і солодкого перцю доведеться до речі до обіду вприкуску з хлібом і першими стравами або до других гарячих страв. Готується вона без особливих премудростей, головне придбати овочі належної якості та стиглості.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Помідори свіжі – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Часник – 4 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Перець чилі – 4 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування аджики з баклажанів смачний! Помити всі овочі. Помідори порізати навпіл, видалити з них білу частину.
Почистити цибулини.
Баклажани порізати навпіл, а потім на кілька частин в довжину. Шкірку не знімати.
Солодкий перець почистити від насіння, перегородок, порізати на частини.
гіркого перцю видалити зелені верхівки.
Всі підготовлені овочі прокрутити через м’ясорубку.
Варити аджику протягом 1 години, не забуваючи прибирати піну і перемішувати.
Часник почистити, пропустити через прес. Додати часник в аджику, покласти цукор, сіль, приправи і влити оцет.
Варити ще 20 хв. і потім розлити киплячу аджику по простерилизованным банкам, закатати.
Банки в перевернутому вигляді поставити під теплу ковдру і дати їм охолонути.
Використовувати заготівлю протягом року.
Приємного апетиту!
Аджика варена Аджика Вогник Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму