Ви коли-небудь пробували аджику з буряка? Якщо ні, настав час спробувати. Гостра приправа чудово замінить кетчуп або інший соус. Аджика з буряка підійде до риби або птиці, також аджику можна намазати на свіжий ароматний хліб.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Буряк (варена) – 1 кг
- Корінь хрону – 400 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Часник – 180 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 25 мл
Процес приготування:
Як приготувати аджику з буряка без помідор? Буряк заздалегідь відваріть до напівготовності, попередньо вимивши. Повністю остудіть, а потім очистіть від шкірки. Корінь хрону ретельно промийте і очистіть за допомогою овочечистки. Часник очистіть від лушпиння і промийте під проточною холодною водою.
Очищену буряк і часник пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Потім викладіть масу в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати бурякову аджику.
Корінь хрону наріжте на кілька частин, викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Ємність з бурякової масою поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Підготуйте банки для закаток, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
бурякову масу додайте подрібнений корінь хрону і добре перемішайте.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кам’яної солі і столового оцту. Ретельно перемішайте аджику з буряка і знову доведіть до кипіння. Після чого відразу зніміть з вогню.
Обережно, щоб не обпектися, розкладіть гарячу аджику з буряка по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження на 12 годин. Потім переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика без помідорів Аджика без яблук Аджика з хріном Аджика на зиму Сира аджика з хріном