Баклажани можуть урізноманітнити ваш стіл не тільки в сезон. Апетитні овочі можна заготовити для зберігання в морозилці. Надалі інгредієнт згодиться для приготування різних страв. Заморожені баклажани будуть як свіжі в будь-який час року!


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Перець чилі – 0,5 кг
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з гострого перцю без помідор? Гострий перець промиваємо під водою. Працювати з ним слід обережно. Так як продукт дуже пекучий, краще з ним працювати в рукавичках або часто мити руки. Розрізаємо овоч, звільняємо від насіння.

Очищаємо часник від лушпиння і подрібнюємо зубчики. Перець ж пропускаємо через м’ясорубку. Після чого перемішуємо обидва продукту до однорідності.

Додаємо до гострої аджике сіль, цукор і оцет. Знову перемішуємо до однорідності.

Готову кашку можна відразу перекласти в чисту банку і відправляти на зберігання в холодильник. Пікантна аджика з гострого перцю без помідор готова!

Аджика без варіння Аджика без хрону Аджика кавказька Аджика класична Гостра аджика