Аджика з макухи помідор – простий і швидкий спосіб заготівлі улюблених домашніх овочів. Даний спосіб не передбачає складний дій по підготовці помідорів: їх потрібно тільки промити і подрібнити. І ця обставина ні в якому разі не змінює смакові властивості аджики в гіршу сторону. У цьому легко переконатися, приготувавши аджику згідно з рецептом, який ми представили вашій увазі.


Інгредієнти: на 0.1 л.

  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 5 гр.
  • Хрін – 15 гр.
  • Сіль – 7 гр.
  • Оцет столовий 9% – 20 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування аджики з макухи помідор. Помідори попередньо промиваємо. Потім нарізаємо невеликими скибочками.

Корінь хрону очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Часник очищаємо від лушпиння.

Болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього насіння і плодоніжку, потім нарізаємо невеликими шматочками.

Далі всі підготовлені овочі необхідно подрібнити до однорідності. Це можна зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.

Все ретельно перемішуємо. Після чого в загальну масу додаємо цукор і сіль.

Туди ж додаємо необхідну кількість столового оцту.

Ще раз ретельно перемішуємо овочеву масу і залишаємо мінімум на три години.

Наше блюдо готове. Залишилося розкласти його в сухі стерилізовані банки і закатати кришками.

Зберігати такі заготовки рекомендується виключно в холодильнику.

Аджика з помідорів Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з хріном і часником Аджика кавказька Аджика класична Сира аджика з хріном