З кабачків можна приготувати відмінну аджику, не додаючи при цьому традиційний болгарський перець і помідори. Такий соус вимагає мінімум інгредієнтів і зусиль. Зрілі кабачки обов’язково очищаємо від грубої шкірки і великих насіння, а молоді плоди можна використовувати і цілком. Кількість гострого червоного перцю можна регулювати за власним смаком, адже не всім подобається яскраво виражена гострота.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки (очищений) – 2 кг
- Томатна паста – 350 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 250 гр.
- Часник (очищений) – 100 гр.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з кабачків без болгарського перцю? Кабачки миємо від забруднень і обсушуємо. Якщо це необхідно, зрізаємо грубу шкірку і виймаємо насіння. Молоді плоди можна використовувати разом з шкіркою і внутрішнім вмістом. Часник очищаємо, промиваємо й обсушуємо.
Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими довільними шматками і пропускаємо разом з зубками часнику через м’ясорубку. Також можна подрібнити овочі з допомогою блендера. Поміщаємо масу з кабачків і часнику в об’ємну каструлю, додаємо сіль, томатну пасту і цукровий пісок. Вливаємо олію. Кладемо в масу лавровий лист і ставимо каструлю на плиту. Доводимо масу до кипіння і варимо її на середній температурі протягом сорока хвилин. Не забуваємо періодично помішувати аджику, щоб уникнути пригорання. За п’ять хвилин до готовності аджики вливаємо в неї оцет і всипаємо червоний гострий перець.
Гарячу аджику розкладаємо по попередньо простерилизованным сухим банкам.
Закатуємо наповнені банки кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності і закутуємо теплою ковдрою. Даємо аджике повністю охолонути і прибираємо потім у прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика з кабачків пальчики оближеш Гостра аджика Консервовані кабачки Солодка аджика