Пікантна і ароматна аджика відмінно поєднується зі стравами з м’яса, риби і багатьма іншими. Приготувавши соковиту і ніжну аджику з кабачків без оцту, ви обов’язково здивуйте не тільки ваших домочадців, але й гостей. Тому обов’язково заготуйте таку закуску за запропонованим рецептом.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Кабачки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 180 мл
- Часник сушений – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Коріандр – 4 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з кабачків без оцту, кабачки помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити шкірку і насіння з кабачків при необхідності. Порізати кабачок на великі шматочки. Помідори помити, просушити, крупно нарізати. Болгарський перець помити, просушити, видалити плодоніжку й насіння, крупно нарізати. Цибулю очистити і нарізати великими шматочками. Пропустити кабачки, помідори, болгарський перець і цибулю через м’ясорубку. Овочеву масу вилити в каструлю, додати туди ж подрібнений часник, томатну пасту, сіль, коріандр і орегано. все ретельно перемішати, поставити каструлю на вогонь.
Дочекатися, коли маса почне кипіти. Зменшити вогонь. Гасити масу на повільному вогні близько півгодини.
Банки і кришки для закачування аджики без оцту стерилізувати.
Розлити готову аджику з кабачків без оцту з підготовленим банкам, закатати їх. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і дати добу охолонути. Потім переставити аджику для зберігання в льох або підвал. Ароматна закуска на зиму готова!
Аджика Аджика без хрону Аджика з кабачків і помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика з томатною пастою Аджика класична Суха аджика