Красивий жовтий колір, неймовірний і пікантний смак, ніжна консистенція – все це описує аджику, приготовану з кабачків з яблуками. Аджика виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш! Таку заготовку по достоїнству зможуть оцінити любителі смачних, ароматних приправ і соусів для різних страв.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Яблука – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Перець чилі – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати аджику з кабачків з яблуками пальчики оближеш? Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками.

Яблука необхідно також промити, очистити і видалити плодоніжку і насінну коробочку.

Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою і крупно нарізаємо.

Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

Болгарська і гострий перець промиваємо, витягаємо з них насіння.

Далі всі підготовлені овочі – кабачки, яблука, морква, часник, болгарський і гострий перець – пропускаємо через м’ясорубку.

Додаємо в перероблені овочі олія, сіль та цукровий пісок.

Ставимо каструлю з овочами на вогонь, після закипання проварюємо протягом 35 хвилин на мінімальному вогні під закритою кришкою.

За кілька хвилин до готовності вливаємо в аджику оцет, перемішуємо.

Готову аджику в гарячому вигляді необхідно розподілити по підготовленим ємкостей і закатати кришками.

Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. На зберігання переміщуємо аджику в прохолодне і темне місце. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить приблизно 4 літри заготовки.

Приголомшливо смачна аджика з кабачків з яблуками готова!

Приємного вам апетиту!

Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з морквою Аджика з перцю Аджика з яблуками Грузинська аджика Солодка аджика