Красивий жовтий колір, неймовірний і пікантний смак, ніжна консистенція – все це описує аджику, приготовану з кабачків з яблуками. Аджика виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш! Таку заготовку по достоїнству зможуть оцінити любителі смачних, ароматних приправ і соусів для різних страв.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2,5 кг
- Яблука – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Часник – 100 гр.
- Перець чилі – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати аджику з кабачків з яблуками пальчики оближеш? Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками.
Яблука необхідно також промити, очистити і видалити плодоніжку і насінну коробочку.
Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою і крупно нарізаємо.
Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
Болгарська і гострий перець промиваємо, витягаємо з них насіння.
Далі всі підготовлені овочі – кабачки, яблука, морква, часник, болгарський і гострий перець – пропускаємо через м’ясорубку.
Додаємо в перероблені овочі олія, сіль та цукровий пісок.
Ставимо каструлю з овочами на вогонь, після закипання проварюємо протягом 35 хвилин на мінімальному вогні під закритою кришкою.
За кілька хвилин до готовності вливаємо в аджику оцет, перемішуємо.
Готову аджику в гарячому вигляді необхідно розподілити по підготовленим ємкостей і закатати кришками.
Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. На зберігання переміщуємо аджику в прохолодне і темне місце. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить приблизно 4 літри заготовки.
Приголомшливо смачна аджика з кабачків з яблуками готова!
Приємного вам апетиту!
Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з морквою Аджика з перцю Аджика з яблуками Грузинська аджика Солодка аджика