Якщо ви ніколи не пробували кабачкову аджику, та ще й з яблуками, то це ваш шанс насолодитися незвичайною і досить гострою приправою, яка неодмінно підійде до будь-яких страв з м’яса. Після того, як одного разу я приготувала цю аджику, я більше не купую в магазинах різні кетчупи і соуси.
Інгредієнти: на 30 порц.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Кабачки – 5 кг
- Морква – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Перець чилі – 250 гр.
- Часник – 200 гр.
- Масло рослинне – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з кабачків з яблуками? Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину. Яблука, болгарський і гострий перець вимийте і очистіть від серцевини. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Всі очищені інгредієнти наріжте і пропустіть через м’ясорубку.
Подрібнені інгредієнти викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і рослинної олії. Ємність з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 35-40 хвилин, періодично помішуючи.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі. В аджику влийте необхідну кількість столового оцту, ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню. Розкладіть гарячу аджику з кабачків з яблуками по стерильним банкам. Загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.
Гарячі банки з аджикою з кабачків з яблуками переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. Решту аджику можна пробувати після повного остигання.
Приємного апетиту!
Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика з кабачків Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з морквою Аджика з яблуками Аджика на зиму