Якщо ви ніколи не пробували кабачкову аджику, та ще й з яблуками, то це ваш шанс насолодитися незвичайною і досить гострою приправою, яка неодмінно підійде до будь-яких страв з м’яса. Після того, як одного разу я приготувала цю аджику, я більше не купую в магазинах різні кетчупи і соуси.


Інгредієнти: на 30 порц.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Кабачки – 5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Перець чилі – 250 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з кабачків з яблуками? Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Столовою ложкою вийміть серцевину. Яблука, болгарський і гострий перець вимийте і очистіть від серцевини. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Всі очищені інгредієнти наріжте і пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнені інгредієнти викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і рослинної олії. Ємність з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 35-40 хвилин, періодично помішуючи.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі. В аджику влийте необхідну кількість столового оцту, ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню. Розкладіть гарячу аджику з кабачків з яблуками по стерильним банкам. Загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.

Гарячі банки з аджикою з кабачків з яблуками переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. Решту аджику можна пробувати після повного остигання.

Приємного апетиту!

Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика з кабачків Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з морквою Аджика з яблуками Аджика на зиму