Аджика з пекучого перцю, безсумнівно, не залишить байдужим ні одного любителя гостренького. Ця гостра кавказька приправа чудово розбавить різні м’ясні страви своїми пікантними нотками. Не можна не відзначити, що завдяки відсутності термічної обробки всі корисні властивості інгредієнтів аджики чудово зберігаються. Єдиний мінус аджики – відносно невеликий термін зберігання – не більше місяця. І зберігати її слід в холодильнику.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Перець чилі – 1 кг
- Часник – 5 головок
- Коріандр – 1 ст. л.
- Оцет білий винний – 50 гр.
- Кріп – 2 пучка
- Кінза – 2 пучка
- Сіль – 2 ч. л.
- Волоський горіх – 0.5 склянки
- Базилік свіжий – 3 пучка
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з пекучого перцю? Для початку займемося підготовкою пекучого перцю. Кожен плід розрізаємо на дві частини, видаляємо плодоніжки і насіння. Потім шматочки перцю складаємо в глибоку миску, заливаємо теплою водою і залишаємо на три години. Щогодини воду необхідно міняти.
Наступний крок – після вказаного часу пекучий перець необхідно двічі пропустити через м’ясорубку разом з очищеним від лушпиння часником.
Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи, потім подрібнюємо їх, пропустивши через м’ясорубку.
Промиту зелень подрібнюємо таким же способом, як і волоські горіхи.
Перемелюємо коріандр. Потім в окремій великій ємності з’єднайте підготовлені інгредієнти подрібнені. Туди ж відправляємо сіль. Отриману масу ретельно перемішуємо.
Далі в аджику вливаємо необхідну кількість оцту. Знову все перемішуємо.
Аджика з пекучого перцю готова. Приємного апетиту!
Аджика без помідорів Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з кінзою Аджика з перцю Аджика Кобра Суха аджика