Любителям аджики не завжди подобається витрачати багато часу на його довгий приготування. Аджика з перцю без варіння заощадить час і зусилля господині і дозволить її родині та гостям насолоджуватися ароматним і дуже смачним доповненням до будь-якої страви цілий рік.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 4 кг
- Часник – 150 гр.
- Сіль – 8 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати аджику з перцю без варіння, підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування аджики з перцю без варіння. Помідори та перці ретельно промити під холодною водою, просушити на кухонному рушнику. Часник очистити.
Помідори дозволяти на часточки. Перці очистити від насіння і також порізати великими шматочками.
Перець, часник і помідори пропустити через м’ясорубку. Додати до маси сіль, все ретельно перемішати і залишити на деякий час до повного розчинення солі.
Банки для консервування стерилізувати під паром.
Кришки для банок прокип’ятити.
Розкласти готову аджику з перцю без варіння по підготовленим банкам, закатати їх. Зберігати аджику в холодильник або льох. Дуже смачна закуска готова!
Аджика Аджика без хрону Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів класична Аджика класична