Домашня аджика – страва неймовірне! Якщо ви любите погостріше, то цей рецепт вам доведеться за смаком. Хрін і часник додають особливі нотки і без того приголомшливою закуски! Спробуйте самі!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі – 2 шт.
- Хрін – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з помідорів хріну і часнику? Промиваємо овочі. Помідори потрібно позбавити від шкірки. Для цього робимо хрестоподібний надріз з однією з сторін. Занурюємо їх в окріп на 10 хв, а потім занурюємо в крижану воду. Після цього шкірка легко знімається.
Перець очищаємо від насіння і ріжемо на кілька часточок, щоб було простіше подрібнити в м’ясорубці. Подрібнюємо перці, а також пропускаємо через м’ясорубку помідори.
Часник і зелень промиваємо і також подрібнюємо. Якщо у вас немає м’ясорубки, можна скористатися блендером. Він також дуже добре перемелює продукти.
Готову суміш заправляємо перемеленим хріном, сіллю і цукром. Ставимо на вогонь і тушкуємо півгодини. Вливаємо оцет і тримаємо на вогні ще 1-2 хв
Розкладаємо готову аджику в банки. Закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Аджика з помідорів класична Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Аджика з хріном і часником Аджика на зиму