Баночка ароматною і гострої аджики з томатів і перцю з кисло-солодкими яблуками подарує незабутні приємний перекус, розташувавшись на хрусткому шматочку хліба. Ніжний і в міру гострий соус буде добре зберігатися всю зиму в коморі і радувати вас своїм прекрасним смаком.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 0,6 кг
- Помідори свіжі – 3 кг
- Яблука – 0,6 кг
- Моркву – 0,6 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Масло соняшникове – 240 гр.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 240 гр.
- Часник – 12 гр.
- Оцет столовий 9% – 120 гр.
Процес приготування:
Готувати аджику з яблуками на 3 кг помідор легко! Помідори і перець ретельно вимийте. Часник і моркву очистіть і сполосніть. У болгарського перцю видаліть коробочку з насінням, у горького – відріжте плодоніжку.
Вимиті яблука розрізати на 4 частини, попутно вирізаючи серцевину.
Перекрутіть помідори з допомогою м’ясорубки в пюре і перекладіть в глибоку каструлю.
За нею подрібніть моркву і додати до томатів.
Яблука і перець так само перекрутіть і відправляйте в каструлю. Перемішайте заготівлю, закип’ятіть і на малому вогні, помішуючи, варіть 2 години.
В цей час гострий перець і часник прокрутити на м’ясорубці.
І коли час варіння закінчиться, перекладіть гостру масу в заготовку, додати всі приправи і масло. Залиште її на малому вогні ще на 30 хвилин.
Після чого влийте оцет і через 3 хвилини розкладайте по підготовленим стерильним банкам.
Закупорьте простерилизованными кришками, переверніть тару і укутайте, щоб ніякі протяги не порушили повільне охолодження заготовки (близько 8 годин).
Остиглу аджику можна сміливо дегустувати.
Приємного апетиту!
Аджика Вогник Аджика з гострого перцю Аджика з яблуками Аджика з яблуками і помідорами Аджика пальчики оближеш на зиму Помідори з яблуками на зиму Солодка аджика