Аджика з жовтих слив – це апетитна закуска, яка стане відмінною добавкою до м’ясних страв і гарнірів. Готувати її дуже просто і це не займе багато часу.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Зливу жовта – 500 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза – 30 гр.
  • Базилік свіжий – 30 гр.
  • М’ята свіжа – 10 гр.
  • Коріандр – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чилі – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Відвар із слив – 100 мл

Процес приготування:

Готувати аджику з жовтих слив на зиму легко! Сливи моєму і видаляємо з них кісточку. Це зручно зробити звичайним олівцем або шпилькою.

Потім кладемо сливи в каструлю, заливаємо кип’яченою водою і ставимо на вогонь на 5 хв. Воду не виливаємо, т. до. вона ще знадобитися.

Подрібнюємо сливи, часник і зелень в блендері до однорідного пюре. Вливаємо 100 мл сливового відвару і перемішуємо.

Додаємо спеції і сіль.

Варимо масу після кипіння 20 хв.

Розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки і щільно закатуємо.

Даємо їй постояти в кімнатній температурі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика варена Аджика з перцю Сливи на зиму