Аджика з жовтих слив – це апетитна закуска, яка стане відмінною добавкою до м’ясних страв і гарнірів. Готувати її дуже просто і це не займе багато часу.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Зливу жовта – 500 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Кінза – 30 гр.
- Базилік свіжий – 30 гр.
- М’ята свіжа – 10 гр.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чилі – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Відвар із слив – 100 мл
Процес приготування:
Готувати аджику з жовтих слив на зиму легко! Сливи моєму і видаляємо з них кісточку. Це зручно зробити звичайним олівцем або шпилькою.
Потім кладемо сливи в каструлю, заливаємо кип’яченою водою і ставимо на вогонь на 5 хв. Воду не виливаємо, т. до. вона ще знадобитися.
Подрібнюємо сливи, часник і зелень в блендері до однорідного пюре. Вливаємо 100 мл сливового відвару і перемішуємо.
Додаємо спеції і сіль.
Варимо масу після кипіння 20 хв.
Розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки і щільно закатуємо.
Даємо їй постояти в кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика варена Аджика з перцю Сливи на зиму